Ured za mlade Gospićko-senjske biskupije
Dojmovi sa sabora mladih u Senju PDF Ispis E-mail
Autor trs   

DOJMOVI NAŠEG POVJERENIKA SA DANAŠNJEG SABORA :))))) (preuzeto s facebook stranice mladih)
(Senj, 14.12.2013.) - 42. Sabor katoličke mladeži.
Koja razlika, ljudi moji, koja razlika! Lanjski 40. sabor u Ogulinu i Oštarijama bio je kušnja zbog iznimno neugodnih zimskih uvjeta, snijega koji je nemilice padao. Ove godine putovali smo u Senj, namjerno izabran jer valjda tamo neće biti snijega, ako i bude bure. A kad tamo, vrijeme prekrasno. Šalili smo se u autobusu da se ipak nećemo okupati u moru jer je prosinac, ali vrijeme je bilo Bogom dano.
Veselo se skupljamo sa svih strana naše Gospićko-senjske biskupije. Preko Vratnika već puca vidik na cijeli podvelebitski kanal. Lijepo se vide otoci Prvić, Krk, pa i mali otočić Zec. Bliže Senju, niz Senjsku dragu puca pogled na kulu Nehaj. Pričamo o bogatoj povijesti tog starog grada ucrtanog još na kartama Rimskog carstva. Broji Senj više od 2000 godina.
Ovo je 42. sabor po redu u 13 godina naše biskupije.

Više...
 
42. sabor mladih katolika Gospićko-senjske biskupije PDF Ispis E-mail
Autor Zvonko Ranogajec   

(Senj, 14.12.2013.) -  U Senju se održava 42. Sabor mladih katolika Gospićko-senjske biskupije. Tijekom dopodneva preko 70 sudionika iz svih 6 dekanata biskupije okupili su se u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Milutin Cihlar Nehajev gdje je sabor otvoren i gdje je predavanje na temu „Sloboda i istočni grijeh“ održao profesor na riječkoj Teologiji dr. Richard Pavlić, nakon čega je u senjskoj katedrali Uznesenja BDM za sabornike misu predslavio biskupijski povjerenik mons. mr. Tomislav Rogić.
Biskupijski povjerenik za mlade Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Tomislav Rogić podsjetio je da je u zadnjih desetak godina održavanja sabora njih šest održano u Senju i da će ovaj sabor kao i prethodni u Slunju progovoriti o ovogodišnjoj pastoralnoj temi biskupije „Slobodi za odgoj u znaku križa“. Dr. Pavlić mladima je pojasnio dio od ovogodišnjeg gesla pastoralne godine biskupije a to je „sloboda i istočni grijeh“.

Više...
 
Novi, 19. broj Osvita, lista mladih katolika Gospićko-senjske biskupije PDF Ispis E-mail
Autor Zvonko Ranogajec   

(Senj, 14.12.2013.) - Drugog tjedna Adventa a uoči 42. sabora mladih katolika Gospićko-senjske biskupije iz tiska je izišao 19. broj lista mladih biskupije, Osvita. Novi Osvit prati aktivnostima mladih katolika zadnjih godinu dana u vremenu dva zadnja sabora u Oštarijama i Ogulinu te Slunju kao i IV. Biskupijski susret mladih katolika u Otočcu. Izdavač lista je Gospićko-senjska biskupija odnosno biskupijski povjerenik za mlade, župnik i dekan udbinski mons. mr. Tomislav Rogić, glavni urednik lista je Željko Mačić a u stvaranju lista sudjelovalo je više aktivnih mladih novinara.

Više...
 
POZIV NA 42. SABOR KATOLIČKE MLADEŽI GOSPIĆKO-SENJSKE BISKUPIJE PDF Ispis E-mail
Autor trs   

SENJ - subota, 14. prosinca 2013.
Dragi prijatelji i još puno više od toga…!
Prohujala dva mjeseca od posljednjeg susreta u Slunju. Vjerujem da ipak nisu izblijedila sjećanja kako nam je bilo lijepo i sadržajno. Sigurno još niste zaboravili riječi patra Ike o slobodi, odgoju i križu. U međuvremenu zaključena je Godina vjere, a s prvom nedjeljom Došašća proglašena nova pastoralna godina za našu Gospićko-senjsku biskupiju s geslom: Odgoj za slobodu u znaku križa. U nekim župama na veliko je u tijeku adventska akcija skupljanja pomoći za potrebne. Zajednička akcija više župa namijenjena je Filipincima koji su nedavno jako nastradali, a akciju predvodi Hrvatski caritas. Punom parom kreću i pripreme za Nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku, travanj 2014. i još puno toga.

Više...
 
Vukovarski dojmovi naših mladih PDF Ispis E-mail
Autor Dijana Beganović   

Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije organizirao je hodočašće za mlade u Vukovar. Odlučila sam posjetiti ovaj grad još jednom. U nedjelju, 17.studenog ujutro u 5 sati okupili smo se ispred katedrale i krenuli prema gradu Vukovaru. Svi smo bili pospani jer se ni noć prije nije spavala (Thompsonov koncert). Pomolili smo se za naš put i ostali u razmišljanju kamo smo mi to ustvari krenuli. Većina je odspavala do prve kave oko 8 sati na odmorištu. Nakon toga polako su svi gledali kroz prozore i komentirali ravnicu Lijepe naše te smo odlučili poozdraviti ulazak u Slavoniju sa pjesmom Lijepa li si. Nešto iza 9 sati krenuli smo na Ovčaru. Upalili smo svijeće, zajedno se pomolili i razmatrali svatko u svojoj tišini značenje mjesta na kojem se trenutno nalazimo za nas. Bilo nas je 50, ali promatrali smo to mjesto u najvećoj tišini sa maksimalnom zahvalnošću osobama koje se nisu vratile s tog mjesta. U zahvalu smo odlučili da ćemo pješačiti do hangara u kojeg su dovedeni i mučeni prije Ovčare.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 14