Sjednica konzultora i dekana PDF Ispis E-mail
Autor Zvonko Ranogajec   

(Gospić, 4.2.2014.) - U utorak 4. veljače u biskupskom ordinarijatu u Gospiću održana je sjednica konzultora i dekana Gospićko-senjske biskupije. U dopodnevnim satima održan je susret Zbora savjetnika, njih šest pod predsjedanjem mjesnog biskupa mons. dr Mile Bogovića.

Biskup je sa savjetnicima progovorio o više složenih pitanja i stvari za čije rješavanje je htio čuti mišljenje savjetnika kako bi zajednica kao što je biskupija što bolje funkcionirala.  Tako su se na dnevnom redu našla pitanja koja se tiču odnose život biskupije, kako je proživljena Godina vjere, kako funkcionira pastoralni centar na Plitvicama, što s izgradnjom crkve na Plitvicama (za koju je ministarstvo dalo suglasnost), budućnost Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, izgradnja crkve u Donjem Lapcu. Bilo je riječi i o ekonomsko-financijskim pitanjima kao i stanju klera.
U popodnevnim dijelu održan je godišnji susret biskupa sa šestoricom dekana: udbinskim mons. mr. Tomislavom Rogićem, slunjskim mons. Milom Pecićem, senjskim preč. Silvijom Milinom, i ogulinskim preč. Robertom Zubovićem. Neki su od njih i u zboru savjetnika. Svaki je dekan dao pismeno izvješće o svom dekanatu. U obzir dolaze pitanja kao što je pastoral obitelji, tečajevi za brak, župni vjeronauk, zdravlje svećenika. Potom su se pozabavili korizmenim hodočašćima, susretom mladih u Dubrovniku, kao i drugim pitanjima u diskusiji.